Fiskarna i köket

Våra matfiskar Säsong / Vikt / Vanlig tillagning

Våra matfiskar

 

Namn

Vanlig vikt

Bästa säsong

Vanlig tillagning

Bergtunga

0,3-1 kg

Höst-vinter

Stekt

Bleka

1-4 kg

Vår-sommar

Flesta metoderna

Havskatt

2-4 kg

Sommar-höst

Flesta metoderna

Hellefisk

Ca 20 kg

Året runt

Flesta metoderna

Hälleflundra

18-35 kg

Året runt

Flesta metoderna

Kolja

0,5-3 kg

Sept-April

Flesta metoderna

Kummel

1-4 kg

Sommar

Pocherad, stekt

Lax

3-6 kg

Sommar-höst

Flesta metoderna

Makrill

0,5 kg

Vår-höst

Stekt, inlagd, rökt

Piggvar

1-2 kg

Höst-vinter

Flesta metoderna

Rocka (vingar)

Ca 13 kg

Året runt

Stekt, bräserad

Rödspätta

0,3-0,6 kg

Sommar-höst

Flesta metoderna

Rödtunga

0,3-1 kg

Året runt

Flesta metoderna

Sandskädda

0,3-0,5 kg

Sommar-höst

Stekt

Sej

1-3 kg

Året runt

Flesta metoderna

Sill

Upp till 1 kg

Året runt

Stekt, inlagd, rökt

Sillhaj

Upp till 280 kg

Året runt

Grillad, stekt, bräserad

Sjötunga

1-2 kg

Året runt

Flesta metoderna

Slätvar

1-2 kg

Höst-vinter

Flesta metoderna

Torsk

10 kg

Året runt

Flesta metoderna

Vitling

0,5 kg

Vår, höst, vinter

Stekt, friterad

Hummer

0,5-1 kg

Första måndagen efter 20 sept-valborgsmässoafton

Kokt

Havskräfta

0,1-0,4 kg

Året runt

Kokt, gratinerade

Krabba

1-3 kg

Året runt

Kokt

Nordhavsräka

 

Höst, vinter, vår

Kokt

Blåmussla

 

Våren

Kokt

Kammussla

 

Senvinter-vår

Ångade, gratinerade

Ostron

 

Vinter

Råa

Långa

2-6 kg

Våren

Pocherad, till lutfisk

Lubb

1-5 kg

Året runt

Flesta metoderna

Pigghaj

7 kg

Året runt

Rökt, inkokt, grillad

Marulk

3-6 kg

Året runt

Stekt, bräserad, grillad

Stenbit

Upp till 3 kg

Vår

Stekt, bräserad, grillad

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

linda | Svar 24.09.2013 15.35

Mkt fula

Gunnar | Svar 21.02.2012 08.39

http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/ata/fisk/

Gunnar | Svar 21.02.2012 08.38

Jag tycker att vi skall tänka på vad för slags fisk vi äter, många fiskarter är akut hotade och måste skyddas. Länken nedan är till Naturskyddsföreningen:

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

I dag | 09:58

ja ska omvandla recept ex 500 g köttfärs till 15 portioner 35 portioner 50 portioner o 60 portioner hur gör jag ? tycker detta e svårt

...
01.09 | 19:47

A,D,E och K är fettlösliga, resten är vattenlösliga

...
01.09 | 19:44

Remons?

Kort film --> https://www.svtplay.se/klipp/11659586/jespers-bakskola-remons

...
13.07 | 14:04

Tack för goda råd. Känner mig inspirerad efter denna läsning.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen hemsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS