MATLAGNING EN HANDBOK

Av Jan-Erik Hallberg och Anders Hjelmberg

Matlagning
- en handbok



PRISBELÖNAD BOK!

Vinnare i klassen utbildningslitteratur vid
Årets Svenska Måltidslitteratur 2005


2:a upplagan
Direkt från författaren, hem i brevlådan
Pris 720:- SEK


Ett ”måste” för restaurang, storkök och chark!

Matlagning är en metodbok med vissa typrecept. Här lär du dig alla de grundläggande metoderna för matlagning: pochera, koka, bräsera, steka osv., men också de metoder som utvecklats parallellt med den tekniskt sett avancerade utrustningen som idag återfinns i produktionsköken.

I moderna restaurangkök används många hel- och halvfabrikat, men du skall också känna till hur man verkligen gör en god buljong, en korrekt béarnaise eller en läcker dessert. Först när du själv vet hur en rätt skall se ut och smaka kan du bedöma värdet av industriprodukterna.

Matlagning är skriven av Jan-Erik Hallberg och Anders Hjelmberg, två erfarna kockar och yrkeslärare, i nära samarbete med aktiva yrkesmän inom svensk restaurangnäring, de som direkt är beroende av välutbildade och kunniga medarbetare/matlagare.

Boken vänder sig främst till hotell- och restaurangprogrammet och högre restaurangutbildningar, men är även en oumbärlig uppslagsbok för alla restaurangrörelser.


Matlagning är en handbok med det mesta som är värt att veta för en kock eller kallskänka i restaurang- och storköksproduktion.

Matlagning
innehåller matlagningens alla grundmetoder, inkl. styckning av kött och fisk.


Boken Matlagning på 420 sidor:

• ger kännedom om råvaruhantering, varmhållning, servering och förpackning - för bättre inköp, kvalitet och ekonomi!

• ger tips och hjälp med planering och bra rutiner - grunden för bra arbetsflöde med höjd trivsel och minskad stress.

• beskriver näringsämnenas egenskaper - ovärderlig kunskap för bra ekonommiskt utfall.

• visar typrecept - lätta att utgå ifrån när man vill kreera och utveckla egna maträtter.

• presenterar internationella nyheter - som salsa, gourmetas och wok.

• innehåller ord och begrepp för menyskrivning.

• och mycket mer!



Författare är Jan-Erik Hallberg och Anders Hjelmberg

Beställ Ditt exemplar nu!

2:dra upplagan
Direkt från författaren.

420 sidor i format 20x28 cm
med hårdpärm.


Pris direkt hem i
brevlådan = 720:-

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

I dag | 09:58

ja ska omvandla recept ex 500 g köttfärs till 15 portioner 35 portioner 50 portioner o 60 portioner hur gör jag ? tycker detta e svårt

...
01.09 | 19:47

A,D,E och K är fettlösliga, resten är vattenlösliga

...
01.09 | 19:44

Remons?

Kort film --> https://www.svtplay.se/klipp/11659586/jespers-bakskola-remons

...
13.07 | 14:04

Tack för goda råd. Känner mig inspirerad efter denna läsning.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen hemsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS