Stektemperaturer

Vilt & Fågel

Fasanlår, urbenade, inrullade i plast, pickas med kniv, vaccas med ankfett och timjan, bakas under natten, 85 grader.

Stektemperaturer

Vilt & Fågel

 

Källa:

åke P

FÅGEL & VILT AB

www.akep.se

 

För att lyckas bättre med tillagning av vilt och fågel ger vi dig här en lista med stek-temperaturer för våra olika produkter. Vi rekommenderar varmt att du skaffar dig en digital stektermometer.

Med X menas att Rött eller Medium inte rekommenderas för detta kött.

 

Älg- Rådjur- Hjort- Ren- Filé

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

52             57             65             110

Älg- Rådjur- Hjort- Ren- Stek

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

55             62             68             120

 

Lamm- Filé

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

52             57             65             110

Lamm- Stek 

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

55             62             68             120

 

Vildsvin- Filé

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               67             72             110

Vildsvin- Stek

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               70             72             120

 

Hare

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

52             57             65             110

 

Kyckling- Filé

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               67             72             110

 

Gås- Helstekt

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               X               70             170

(220 mot slutet av stektiden)

 

Anka- Helstekt

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               X               70             170

(220 mot slutet av stektiden)

 

Kalkon- Filé

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               67             72             110

Kalkon- Helstekt

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               X               70             170

(220 mot slutet av stektiden)

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

I dag | 09:58

ja ska omvandla recept ex 500 g köttfärs till 15 portioner 35 portioner 50 portioner o 60 portioner hur gör jag ? tycker detta e svårt

...
01.09 | 19:47

A,D,E och K är fettlösliga, resten är vattenlösliga

...
01.09 | 19:44

Remons?

Kort film --> https://www.svtplay.se/klipp/11659586/jespers-bakskola-remons

...
13.07 | 14:04

Tack för goda råd. Känner mig inspirerad efter denna läsning.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen hemsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS