Fasanlår, urbenade, inrullade i plast, pickas med kniv, vaccas med ankfett och timjan, bakas under natten, 85 grader.
Stektemperaturer
Vilt & Fågel
Källa:
åke P
FÅGEL & VILT AB
www.akep.se
För att lyckas bättre med tillagning av vilt och fågel ger vi dig här en lista med stek-temperaturer för våra olika produkter. Vi rekommenderar varmt att du skaffar dig en digital stektermometer.
Med
X menas att Rött eller Medium inte rekommenderas för detta kött.
Älg- Rådjur- Hjort- Ren- Filé
Röd
Medium Välstekt Rek. ugnstemp
52 57 65
110
Älg- Rådjur- Hjort- Ren- Stek
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
55
62 68 120
Lamm- Filé
Röd
Medium Välstekt Rek. ugnstemp
52 57 65
110
Lamm- Stek
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
55 62
68 120
Vildsvin- Filé
Röd
Medium Välstekt Rek. ugnstemp
X 67 72
110
Vildsvin- Stek
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
X
70 72 120
Hare
Röd
Medium Välstekt Rek. ugnstemp
52 57 65
110
Kyckling- Filé
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
X
67 72 110
Gås- Helstekt
Röd
Medium Välstekt Rek. ugnstemp
X X 70
170
(220 mot slutet av stektiden)
Anka- Helstekt
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
X
X 70 170
(220 mot slutet av stektiden)
Kalkon- Filé
Röd
Medium Välstekt Rek. ugnstemp
X 67
72 110
Kalkon- Helstekt
Röd Medium Välstekt Rek. ugnstemp
X
X 70 170
(220 mot slutet
av stektiden)