Stektemperaturer

Vilt & Fågel

Fasanlår, urbenade, inrullade i plast, pickas med kniv, vaccas med ankfett och timjan, bakas under natten, 85 grader.

Stektemperaturer

Vilt & Fågel

 

Källa:

åke P

FÅGEL & VILT AB

www.akep.se

 

För att lyckas bättre med tillagning av vilt och fågel ger vi dig här en lista med stek-temperaturer för våra olika produkter. Vi rekommenderar varmt att du skaffar dig en digital stektermometer.

Med X menas att Rött eller Medium inte rekommenderas för detta kött.

 

Älg- Rådjur- Hjort- Ren- Filé

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

52             57             65             110

Älg- Rådjur- Hjort- Ren- Stek

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

55             62             68             120

 

Lamm- Filé

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

52             57             65             110

Lamm- Stek 

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

55             62             68             120

 

Vildsvin- Filé

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               67             72             110

Vildsvin- Stek

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               70             72             120

 

Hare

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

52             57             65             110

 

Kyckling- Filé

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               67             72             110

 

Gås- Helstekt

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               X               70             170

(220 mot slutet av stektiden)

 

Anka- Helstekt

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               X               70             170

(220 mot slutet av stektiden)

 

Kalkon- Filé

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               67             72             110

Kalkon- Helstekt

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               X               70             170

(220 mot slutet av stektiden)

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.03 | 11:04

eeee, detta va ju det mest oseriösa jag läst! (kockstudent)

...
09.03 | 15:00

Bakar mörkt bröd med sirap, filmjölk, bikarbonat m.m. Varför "sväller" brödet på kortsidan vid gräddningen? Blandar med degkrokar, länge. Vad är felet?

...
28.01 | 13:48

Tack, riktigt bra stor hjälp for oss.

...
26.01 | 12:32

Hej
mina frukostbullar jästa med rågsurdeg sjönk ihop efter gräddningen. 2 gånger gjorda på rågsikt och 1 med durumvete/vete. Vad var fel?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS