Stektemperaturer

Vilt & Fågel

Fasanlår, urbenade, inrullade i plast, pickas med kniv, vaccas med ankfett och timjan, bakas under natten, 85 grader.

Stektemperaturer

Vilt & Fågel

 

Källa:

åke P

FÅGEL & VILT AB

www.akep.se

 

För att lyckas bättre med tillagning av vilt och fågel ger vi dig här en lista med stek-temperaturer för våra olika produkter. Vi rekommenderar varmt att du skaffar dig en digital stektermometer.

Med X menas att Rött eller Medium inte rekommenderas för detta kött.

 

Älg- Rådjur- Hjort- Ren- Filé

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

52             57             65             110

Älg- Rådjur- Hjort- Ren- Stek

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

55             62             68             120

 

Lamm- Filé

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

52             57             65             110

Lamm- Stek 

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

55             62             68             120

 

Vildsvin- Filé

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               67             72             110

Vildsvin- Stek

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               70             72             120

 

Hare

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

52             57             65             110

 

Kyckling- Filé

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               67             72             110

 

Gås- Helstekt

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               X               70             170

(220 mot slutet av stektiden)

 

Anka- Helstekt

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               X               70             170

(220 mot slutet av stektiden)

 

Kalkon- Filé

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               67             72             110

Kalkon- Helstekt

Röd           Medium    Välstekt    Rek. ugnstemp

X               X               70             170

(220 mot slutet av stektiden)

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

01.12 | 23:00

När man valsar ett kök är när man städar ett kök grundligt efter en dags arbete

...
12.11 | 18:35

tack! bra sida, villa önska jag hate hittat den för.

...
20.09 | 09:31

Brödet bulkjäste 6h och slutjäsning 1h. Grädats i lergryta 25min + 20 utan lock.

...
20.09 | 09:29

Hej
Bakat klassisk surdegsbröd, smakade underbart igår men 12 timmar senare är brödet jätte beskt på ytan inte ätbart. Kan någon förklara vad som är fel?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS